Lyžovačka v Nízkých Tatrách: Jaké jsou novinky pro sezonu 2018/19

Chopok

Nízké Tatry se řadí mezi tradiční zimní cíle mnohých zimních radovánek chtivých lidí. V sezoně 2018/19 došlo k mnohým inovacím, které mají přinést lyžařům, běžkařům a snowboardistům maximální komfort. Letos bude mimo jiné o 9 nových sněhových děl více, a to v části pisty číslo 12a. Na sjezdovce nazvané Zadné Dereše přibude celkem 13 sněžných bodů. Na Chopku tedy ve finále čítáme celkem 617 míst, odkud se zasněžuje. Zasněžování ale není jedinou inovací na Chopku a v Nízkých Tatrách všeobecně.

Nové ubytovací kapacity a občerstvení

Prvně bychom mohli zmínit celkem 5 nových moderních chaletů, jež byly postaveny v lokalitě Otupné. Upozornit musíme také na novou restauraci Habarka nacházející se na severní straně Chopku. Tradiční slovenská kuchyně a folklórní charakter se snoubí dokonale. Restaurace s 200 místy a prostorná terasa s kapacitou 100 míst Ski-in Ski-out se nachází u stanice lanovky Lúčky B8 hned u sjezdovek Turistická a FIS. Za zmínku stojí také Gastro Point v destinaci Priehyba.

Profi závodní trať

Vyznavači opravdu rychlé jízdy na specifických sjezdovkách si přijdou určitě na své. Připravená je pro ně závodní trasa Skiline aréna. Najdete ji na sjezdovce číslo 10 označované jako Vrbická. Za vstup do této arény nebudete muset platit ani euro. Zajezdíte si přitom dokonale.

Lanovka Chopok

Inovace v Jasné

V Jasné se letos kladl důraz hlavně na rozvíjení skibusové sítě. Vznikly tady také mnohé inovace v oblasti skialpinismu. Mnohem větší je nejenom jejich osvěta, ale vznikly mnohé specifické koridory a samozřejmě i speciální skipatrola. Hlídka na lyžích se věnuje právě skialpinistům. Novinek se dočkaly i sjezdovky. Jejich úprava prostřednictvím profi softwaru SNOWsat. Profesionální měření hloubky sněhu a satelitní navádění rolby se stalo samozřejmostí.

Radek Štěpán

Cestování mě baví. V mnohých lokalitách jsem už byl a rád se s vámi podělím o své zážitky.