Brazilské quindao vám zvedne náladu

Stýská se vám po exotických destinacích? Hledáte tip na chutný cestovatelský dezert, který byste si zvládli připravit i v domácích podmínkách? Quindao, podávané zejména během oblíbeného karnevalu v Rio de Janeiru, vám vyhoví po všech stránkách.

Pokud jste někdy slyšeli o krupicovém flameri, pak vám ho dost možná tenhle recept připomene Neo také ne, je totiž docela jedinečný. A pokud neseženete tradiční ovoce, jako je papája nebo ananas, použijte třeba jahody. I ty v něm budou perfektní

Brazilské quindao – recept

A co budete potřebovat? Pravděpodobně si vystačíte se zásobami ze spíže, jen pro čerstvý kokos se asi budete muset projít do obchodu.

  • 5 ks žloutků
  • 1 celé vejce
  • 5 lžic cukru
  • 100 gramů kokosové dřeně
  • 250 ml kokosového mléka
  • papája, ananas a máta na ozdobu

Všechna vejce vyšlehejte s cukrem do lehounké pěny. Nastrouhaný vnitřek kokosu (opravdu nepoužívejte sušenou kokosovou drť) vlijte do kokosového mléka a společně povařte asi 10 minut.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Po vychladnutí smíchejte se směsí vajec a cukru a nalijte do vhodných formiček. Ty předtím vymažte máslem. Připravte si vodní lázeň a nechte 30 minut vařit při 80 °C. Opět nechte vychladnout, vyklopte a ozdobte čerstvým ovocem a mátou. Každé quindao si zaslouží hrst papáji a ananasu spolu se dvěma snítkami máty

Co si ještě dát v brazilské restauraci

Vyrazte tam, kde vám nabídnou churrasco rodizio. To je speciální způsob připravování a servírování masa. Špízy se speciálního grilu totiž roznášejí kuchaři a číšnici v jednom ke stolům pro hosty a na talíře jim odkrajují ty nejlepší kousky.

Nemusíte se bát jazykové bariéry. Na stole najdete dvoubarevné kolečko. Zelenou stranou si řeknete o další porci, červená znamená dost. Ale přidat si můžete, kolikrát chcete, což platí i pro přílohy, dezerty nebo třeba chutné zeleninové saláty. V restauracích churrasco rodizio se tak vždy najíte dosytosti.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.