Zimní ráj v Ischglu: Jaké jsou novinky pro zimní sezonu 2018/2019?

Ischgl

Zima už se blíží mílovými kroky a veškeré zimní střediska už netrpělivě čekají na vhodné počasí. Aktuálně jsou na řadě poslední úpravy doladění vybavení na nadcházející sezonu. V mnohých zimních centrech přes léto rozhodně nezaháleli a snažili se mnohé atrakce inovovat. Ne jinak tomu bylo i v rakouské Ischglu. Silvretta Arena v Tyrolsku si pro milovníky zimních sportů připravila na zimní sezonu 2018/2019 velké lahůdky. Jaké? Čtěte dál, prozradíme vám to.

Ischgl

6-sedačková lanovka Gampen E4 – Gampenalpe

Komfortní svezení nabízí nová šestisedačková lanovka Gampenbahn E4. Ta se vyznačuje nejen maximálním komfortem pro všechny cestující díky vyhřívaným sedačkám, krytům a dalším vychytávkám. Drží především světový rekord v podobě celkového převýšení, jež činí 924 m. Jen pro zajímavost, celková hmotnost lana sedačkové lanovky činí 65 tun a jeho průměr úctyhodných 58 mm. Lanovka zvládne za hodinu provozu převézt až 2800 osob. Horní stanice leží v nadmořské výšce 2848 metrů a spodní 1924 metrů nad mořem. Doba jízdy je něco málo pod 8 minut.

Inovativní samoobslužná restaurace

Mezi skvělé novinky patří také Ischgl Slope Food. Jedná se o úplně novou jídelnu, která je situována hned u nové sedačky Gampenbahn. Vybrat si tady budete moci ze spousty místních specialit. Cítit se v interiéru budete perfektně, navržen byl ostatně předními architekty. Jinak vás čekají také novinky v restauraci Pardorama, případně na horské stanici Flimjochbahn.

Ischgl

Nová sjezdovka 68b v Samnaunu

Určitě se také těšíte především na nové pisty. Výbornou volbou bude zcela jistě zbrusu nové sjezdovka označená jako 68b, jež vede z horské stanice Mullerbahn M2 až do Alpy Trida. Sjezdovka je dlouhá 1 kilometr a bude zasněžována umělým sněhem. Z hlediska obtížnosti se jedná o červenou středně náročnou trať.

 

Radek Štěpán

Cestování mě baví. V mnohých lokalitách jsem už byl a rád se s vámi podělím o své zážitky.