Bramboráky 3x jinak – křupavější, vláčnější i zdravější

Bramboráky Bramboráky, recept, tip, trik, vaření

Bramboráky 3x jinak – křupavější, vláčnější i zdravější. Přípravu bramboráků zvládne opravdu každý. Zkuste s námi zaexperimentovat a přidat do těsta například mrkev. Uvidíte, že budete překvapeni, jaká to je pochoutka!

Bramborové, cuketové placky

Kdo by to kdy řekl, že se dají bramboráky připravit i na sladký způsob? Neváhejte a vyzkoušejte je!

Ingredience:

  • 2 cukety
  • 1 jablko
  • 1 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička skořice
  • 2 špetky soli
  • 4 brambory
  • rostlinný olej na smažení

Oloupejte a nastrouhejte jablko, cuketu a brambory. Přidejte krupici, skořici, vejce a sůl. Smažte na oleji z obou stran.

Bramboráky 3x jinak – křupavější, vláčnější i zdravější Vaření brambor lze zkrátit na polovinu – pomůže Na čištění komína rozhodně není radno zapomínat

Foto: Pixabay

Dýňové bramboráky

Dokonce i z dýně se dají vykouzlit skvělé bramboráky! A díky této zelenině bude výsledek chutnější.

Ingredience:

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • petržel
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sezam
  • 1 hrst dýňových semen
  • dýně

Nastrouhejte dýni. Cibuli nakrájejte na kousky a česnek protlačte lisem. Do připravené zeleniny přidejte nakrájenou petrželku, vejce, mouku, sůl a černý mletý pepř podle chuti. Dobře promíchejte a lžící rozložte výslednou hmotu na pánev ve tvaru malých palačinek. Smažte na středním ohni z obou stran dozlatova. Při podávání posypte bramboráky dýňovými semínky a sezamovými semínky.

Bramboráky se špenátem a mrkví

Pokud máte radši zdravější recepty, měli byste vyzkoušet tento.

Ingredience:

  • 3 brambory
  • 1/2 šálku čerstvého špenátu
  • 1/2 cibule
  • 1 malá mrkev
  • 1/2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1/2 lžičky chilli papričky
  • sůl
  • rostlinný olej na smažení
  • zakysaná smetana nebo jogurt

Brambory a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukama vytlačte přebytečnou tekutinu. Nakrájejte špenát a cibuli a přidejte ke směsi brambory a mrkev. Poté přidejte pepř, sůl a kukuřičnou mouku. Dobře promíchejte. Palačinky vložte lžící do pánev a smažte je z obou stran, dokud nebudou křupavé. Poté oheň snižte a smažte, dokud nezměknou. Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Zdroj: Autorský text, https://www.forksoverknives.com/recipes/vegan-breakfast/potato-pancakes/, https://www.food.com/recipe/healthy-potato-pancakes-270775, https://keepingonpoint.com/2023/08/16/lightened-up-potato-pancakes/

Náhledové foto: Pixabay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.